top of page

la 21. maalisk.

|

Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistys

PERUTTU! Luontokino

Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistyksen ja SINFF - kansainvälisen luontoelokuvafestivaalin tapahtuma Kulttuurikellarilla, ensiesityksessä Juha Taskisen dokumentti: Kettu ja haudankaivaja

Takaisin etusivulle
Palaa
PERUTTU! Luontokino
PERUTTU! Luontokino

Paikka & aika

21. maalisk. 2020 klo 14.00 – 18.00

Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistys

Tietoa tapahtumasta

HUOM. LUONTOKINO PERUTTU!

Lauantaina 21. maaliskuuta kello 14 saa Kulttuurikellarissa ensiesityksensä Juha Taskisen uusi dokumenttielokuva Kettu ja haudankaivaja. Elokuva kertoo savonlinnalaisen ITE-taitelijan ja haudankaivajan Marko Ruuskasen työstä, sydäntaiteesta, ajatuksista ja eläinystävistä Talvisalon hautausmaalla. Dokumentti on tehty talkoovoimin Savonlinnan taiteen ja kulttuurin tukemiseksi.

Luontokinon toisena teoksena nähdään Kauneus pelastaa maailman – lyhytdokumentti Roska päivässä -liikkeestä ja sen perustajasta, sosiaalipsykologi Tuula-Maria Ahosesta. Tänä vuonna 20 vuotta täyttävä Roskaliike haluaa kehittää ympäristösuhdettamme kohti tervettä kunnioitusta. Johtoajatuksena on, että jos jokainen keräisi ainakin yhden roskan päivässä, eläisimme aivan toisenlaisessa todellisuudessa. Liikkeen yhtenä tavoitteena on myös ennaltaehkäistä ympäristön roskaantumista kauneuden ja luovuuden avulla, miniroskiksia tuunaamalla ja jakamalla. Dokumentin ovat tehneet Aalto-yliopiston elokuvataiteen opiskelijat vuoden 2019 Docpoint-kilpailuun. Sen on ohjannut Saara Hakkarainen.

Luontokinon ohjelmaan sisältyy myös huutokauppa näyttelijä Tommi Korpelan kuvaamista ja signeeraamista norppakuvavedoksista.

Huom! Dokumenteista järjestetään toinen näytös alkaen kello 16.30, jotta kaikille niistä kiinnostuneille riittäisi tilaa katsomossa. 

Luontokinon ohjelma lauantaina 21. maaliskuuta:

Klo 14 ja klo 16.30

Kettu ja haudankaivaja

Dokumenttielokuva Marko Ruuskasesta ja Kaapo-ketusta

43 min. / 2020 / Ohj. Juha Taskinen

Kauneus pelastaa maailman

Lyhytdokumentti Roska päivässä -liikkeestä ja sen perustajasta Tuula-Maria Ahosesta

5 min. / 2019 / Ohj. Saara Hakkarainen

Näytösten yhteydessä huutokauppa näyttelijä Tommi Korpelan norppakuvavedoksista.

Pääsymaksu 5 € (vapaaehtoinen, maksu käteisellä) Tapahtuman tuotto käytetään luontoretkitoimintaan ja huutokaupan tuotto saimaannorpan suojeluun.

Luontokino toteutetaan Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistyksen ja Savonlinnan kansainvälisen luontoelokuvafestivaali SINFFin yhteistyönä. (Kuva: Juha Taskinen)

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page