top of page

la 10. jouluk.

|

Kulttuuriyhdistys Ensemble Nylandia ry

Ranskalainen joulu

Gambayhtye Jouhi: Maija Lampela (pardessus gamba), Katri Susitaival (sopraanogamba), Ritva Hautsalo (bassogamba), Mikko Ikäheimo, arkkiluuttu.

Takaisin etusivulle
Palaa
Ranskalainen joulu
Ranskalainen joulu

Paikka & aika

10. jouluk. 2022 klo 18.00

Kulttuuriyhdistys Ensemble Nylandia ry

Tietoa tapahtumasta

Ranskalainen joulu -konsertti koostuu alkuperältään eurooppalaisista, myös Suomessa tunnetuista joululauluista ja ranskalaisesta gambamusiikista.

Liput 10 / 15 € ovelta ja ennakkoon osoitteesta

https://holvi.com/shop/ensemblenylandia/section/konserttiliput/

Barokkimusiikille ominainen hienostuneisuus ja tanssillisuus tulevat esille ranskalaisten Marin Marais’n suite 5 in e mineur ja Marc-Antoine Charpentierin Concertpour quattre de violes sävellyksissä. Ranskasta tulee myös konsertissa kuultavat Une jeune fillette ja Entre le boeuf e láine gris. Une jeune fillette on suosittu melodia, josta on kirjoitettu erilaisia versioita. Suomessa tämä laulu tunnetaan adventtivirtenä Valmistu herran kansa. Ranskalaisen Eustache DuCarroyn gambayhtyeelle säveltämä Fantasie 32, pohjautuu myös une jeune filletten melodiaan.

Puer natus in Betlehelm on Suomesta löytyneestä keskiaikaisesta Piae Cantiones -kokoelmasta. Myös Pietari Brahe taltioi tästä omanversionsa luuttukirjaansa. Konsertin päättää Heinillä härkien kaukalon, johon yleisö on tervetullut laulamaan mukaan. Sanat löytyvät käsiohjelmasta.

Gambayhtye Jouhi on renessanssi- ja barokkimusiikkiin erikoistunut yhtye. Jouhin muusikot ovat Maija Lampela, Katri Susitaival, Ritva Hautsalo ja Mikko Ikäheimo.

Yhtyeen ohjelmiston runko muodostuu renessanssin- ja barokinajan musiikista. Gamban kultakauden musiikki fantasioineen Englannista kuuluu Jouhin perusohjelmistoon, säveltäjinä muun muassa Henry Purcell, William Byrd, Orlando Gibbons ja Alfonso Ferrabossco.  Myös ranskalaisen Marin Marais´n sävellykset ovat olennainen osa konserttiohjelmien musiikkia.

Jouhi on esittänyt useita erilaisia konserttikokonaisuuksia, esimerkiksi Ranskalainen joulu, Fantasian lumoa, Piéces de viole. Jouhi esitti kesien 2013 ja 2015 aikana Cupidon uni -konserttia, joka esitteli Caravaggion maalauksia ja aikalaisten säveltämää musiikkia.

Konsertin järjestää Kulttuuriyhdistys Ensemble Nylandia ry / Café Barock yhteistyössä Savonlinnan Kulttuurikellarin kanssa.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page