top of page

ke 04. syysk.

|

Saimaa-ilmiö -hanke

Saimaa-ilmiön keskustelutilaisuus Savonlinnassa

Rento keskustelutilaisuus Kellarin ravintolassa. Kerro mielipiteesi kulttuuripääkaupunkihakuun liittyen!

Registration is Closed
See other events
Saimaa-ilmiön keskustelutilaisuus Savonlinnassa
Saimaa-ilmiön keskustelutilaisuus Savonlinnassa

Paikka & aika

04. syysk. 2019 klo 16.30 – 18.00

Saimaa-ilmiö -hanke

Tietoa tapahtumasta

Savonlinnaa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026 valmisteleva Saimaa-ilmiö -hanke järjestää Savonlinnassa tulevana keskiviikkona vapaamuotoisen keskustelutilaisuuden paikallisille kulttuuri-, sivistys- ja vapaa-aikatoimijoille kuin ihan kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Tähän mennessä järjestetyissä tapaamisissa, taustakeskusteluissa ja valmistelussa on tunnistettu tiettyjä Savonlinnaa ja koko Itä-Suomea koskettavia haasteita, joita kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmalla lähdetään yhdessä voittamaan. Näiden haasteiden pohjalta on luonnosteltu teema-aihioita, joista nyt halutaan kuulla mielipiteitä. Keskustelua johdattelevat hankkeen koordinaattori Reko Tammi ja valmistelutyöryhmän jäsen, Savonlinnan kaupungin kulttuurijohtaja Outi Rantasuo.

Vapaa pääsy!

Voit halutessasi ilmoittautua tilaisuuteen etukäteen: https://www.lyyti.in/Saimaailmio__Savonlinna_Euroopan_kulttuuripaakaupungiksi_hankkeen_keskustelutilaisuus_Savonlinna_9899

-

Euroopan kulttuuripääkaupunkeja on nimetty vuodesta 1985 lähtien. Helsinki (2000) ja Turku (2011) ovat toimineet suomalaisina kulttuuripääkaupunkeina. Yksi suomalaiskaupunki valitaan kulttuuripääkaupungiksi vuodeksi 2026. Nimitys tuo kansainvälistä näkyvyyttä, turismia ja monipuolisempaa kulttuuritarjontaa. ECOC (European Capital of Culture ECOC) on strateginen investointi, jolla on positiivinen vipuvaikutus alueen yleiseen kehitykseen, uudistumiseen ja vetovoimaisuuteen. Myönteiset vaikutukset näkyvät pitkällä aikavälillä mm. uusina pysyvinä työpaikkoina ja taloudellisen toimeliaisuuden lisääntymisenä.

Savonlinna on Itä-Suomen maakuntien yhteinen ehdokas Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodeksi 2026. Idealle ovat antaneet tukensa myös maakuntien keskuskaupungit Mikkeli, Kuopio, Joensuu ja Lappeenranta. Yhteistyöverkostoa ja ideaa on työstetty kesästä 2018 lähtien.

Hankkeen valmistelutiimissä on edustajia kaikista Itä-Suomen maakunnista sekä keskuskaupungeista. Kesällä 2018 alkanut yhteistyö on jatkunut ja tiivistynyt Kulttuurista elinvoimaa Järvi-Suomeen - Savonlinna Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026 -hankkeessa koordinaattoreiden taustana ja asiantuntijatukena. Kulttuuripääkaupunkihankkeen osana toteutetaan kokonaisuutta palveleva kulttuuristrategia. Tavoitteena on valmistaa yhteinen visio ja toimenpide-ehdotukset kulttuuritoiminnan kehittämisestä Savonlinnan kaupungissa sekä koostaa Itä-Suomen alueen yhteiseen kulttuuritoimintaan liittyvät tavoitteet ja tahtotila. Järvi-Suomen tarinaa ja ohjelmasisältöjä työstetään avoimien tilaisuuksien, teemoitettujen työpajojen, keskustelutilaisuuksien sekä avoimien verkkokyselyjen avulla.

Myös sisarhankkeen työ tukee päähanketta ja ylimaakunnallista yhteistyötä. Itä-Suomen yliopiston hallinnoiman Tutkimuksella tukea - Savonlinna Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026 -hankkeen tavoitteena on tukea Etelä-Savon maakuntaliiton toteuttaman kulttuuripääkaupunkihankkeen tavoitteita tuottamalla hakukirjaa varten tarvittavaa tutkimustietoa, selvityksiä sekä kulttuuripääkaupunkiprojektin tutkimus- ja evaluointisuunnitelma vuosille 2021-2027.

www.savonlinna2026.fi

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page