top of page

ti 02. marrask.

|

Saimaa-ilmiö ja Savonlinnan kulttuuritoimi

Savonlinnan Kulttuurifoorumi

Marraskuinen tiistai, jatkuvat huonot uutiset kulttuurin leikkauksista ja ohimennyt Euroopan kulttuuripääkaupungin titteli. Onko nyt aika nostaa kädet ilmaan?

Takaisin etusivulle
Palaa
Savonlinnan Kulttuurifoorumi
Savonlinnan Kulttuurifoorumi

Paikka & aika

02. marrask. 2021 klo 14.00 – 18.00

Saimaa-ilmiö ja Savonlinnan kulttuuritoimi

Tietoa tapahtumasta

No ei todellakaan! On aika yhdistää voimat, inspiroitua jo siitä mitä meillä on ja nostaa katse tulevaan. Kukaan meistä ei yksin pysty kääntämään kulttuuria muutosvoimaksi, joten siksi kutsumme Savonlinnan ja samalla koko itäisen Suomen väen koolle Savonlinnan Kulttuurikellariin - ensin sytyttäviin keskusteluihin ja myöhemmin yhteiseen illanviettoon.

Maksuttomaan tapahtumaan voi osallistua paikan päällä – varaathan paikkasi mahdollisimman pian, sillä mukaan mahtuu rajoitettu määrä henkilöitä. Voit osallistua foorumiin myös etänä, jolloin ilmoittautumista ei tarvitse tehdä, tulet vaan linjoille oikeaan aikaan Saimaa-ilmiön Youtube-kanavalle.

Osa I – Savonlinna 2030!

14:00 Taidetta ja kulttuuria, kiitos! Atte Kohtala, Nuorten pianoakatemia

14:05 Avauspuheenvuoro, Saimaa-ilmiön hankejohtaja Sari Kaasinen & koordinaattori Veera Kolehmainen

14:15 Paneelikeskustelu

Miltä näyttää Savonlinnan kulttuurin tulevaisuus kulttuuripääkaupunkihaun jälkeen? Kuinka tästä jatketaan ja kuinka luovia aloja voidaan tukea tulevaisuudessa? Entä miten kulttuuri näkyy kaupungin strategiassa ja mitä se käytännössä tarkoittaa? Keskustelun vetäjänä Helsingin kaupunginsihteeri, Suomi 100 -juhlavuoden päätuottaja ja Saimaa-ilmiön ohjausryhmän jäsen Hannu Hyttinen.

Panelistit:

• Savonlinnan kaupunginhallituksen pj. Anna-Kristiina Mikkonen

• Savonlinnan kaupungin tekninen johtaja Kari Tikkanen

• Pääkonttori ry:n pj Kaisa Turtiainen

• Teatterinjohtaja Jouni Rissanen

• Olavinlinna / Suomen kansallismuseon intendentti Jouni Marjamäki

15:00 Esittely: Saimaan Taideluola Retretin tulevaisuus, Art Up -kulttuuriyhdistyksen toiminnanjohtaja Jussi Silvennoinen.

15.30 tauko 30 min

Osa II – Itä-Suomi, katetaanko pöytä rajan yli?

16:00 Taidetta ja kulttuuria, kiitos! Hieho homma: Periferia, esiintyjät Jaakko Arola ja Samppa Heikkinen, ohjaaja Riikka Voutilainen

16:15 Keynote: Merkityksellinen yhteisöllisyys - mitä sinä voit tehdä ja miten? Timo Santala

Timo Santala on Etelä-Karjassa kasvanut ja koko ikänsä Saimaalla mökkeillyt tapahtuma-alan yrittäjä ja kulttuurikentän moniosaaja, joka on työskennellyt mm. Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategian projektipäällikkönä, We Love Helsinki -yhteisön toiminnanjohtajana ja ruokakarnevaali Ravintolapäivän toiminnanjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana.

16:45 Paneelikeskustelu

Mitä kaikkea Saimaa-ilmiö voi olla ja tarkoittaa tulevaisuudessa? Onko rajoja ylittävästä yhteistyöstä ja yhteisöllisyydestä itäisen Suomen uudeksi sampoksi? Keskustelun vetäjänä Itä-Savon päätoimittaja Jaana Rautio-Teijonmaa.

Panelistit:

• Mervi Eskelinen, Lastenkulttuurikeskus Lastu

• Anu-Anette Varho, Saimaa-ilmiö/ Kulttuurin unelmavuodet

• Juha-Pekka Natunen, Kulttuuritila Nuijamies

• Nikke Kaartinen, Savonlinnan Museo Riihisaari

• Anni Korhonen, Puukarin pysäkki

• Timo Santala, ruoka- ja tapahtumasuunnittelija

17:30 Kahvipöytäkeskustelu: kilpakumppaneista yhteistyökumppaneiksi

Mitä olemme oppineet kulttuuripääkaupunkihauista? Mitä voimme oppia toisiltamme? Kuinka hyödynnämme sen tuomat mahdollisuudet? Kilpailijat, Saimaa-ilmiö, Oulu2026 ja Operaatio Pirkanmaa yhteistyön äärellä.

18:00 Foorumi päättyy, kiitos!

19:00 Vapaamuotoista iltaohjelmaa & seurustelua

Tilaisuuden järjestävät: Saimaa-ilmiö ja Savonlinnan kulttuuritoimi. Tapahtuman kuvitus: Heidi Tamminen: Outo, uusi Savonlinna, 2021. Kuvitus syntynyt osana Saimaa-ilmiön kesän kulttuurikonttiohjelmaa.  

Tilaisuuteen vapaa pääsy, edellyttää ilmoittautumisen: ilmoittaudu mukaan suoraan linkistä https://link.webropolsurveys.com/EventParticipation/EventPublic/42747d74-01b0-404c-9c42-c7aa6161ce65?displayId=Fin2377794  

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page