top of page

la 27. toukok.

|

Savonlinna-kuoro, Nova Records Oy

Savonlinnan kuorofestivaali - Kuorojamit Kulttuurikellarilla

Itäsuomalaisen kansanmusiikin työpajapäivän huipentavat kuorojamit Kulttuurikellarilla. Kesto noin 2 tuntia (sis. väliaika) Liput: 10 € ovelta puoli tuntia ennen ja ennakkoon nettilippu.fi

Takaisin etusivulle
Paluu
Savonlinnan kuorofestivaali - Kuorojamit Kulttuurikellarilla
Savonlinnan kuorofestivaali - Kuorojamit Kulttuurikellarilla

Paikka & aika

27. toukok. 2023 klo 18.00 – 20.30

Savonlinna-kuoro, Nova Records Oy, Savonlinnan kesäyliopisto ja Savonlinnan Kulttuurikellari Ry.

Tietoa tapahtumasta

Kansanmuusikko, laulu- ja äänitaiteilija Sirkka Kosonen sekä  lauluyhtyeen naiset pitävät lauantaina Kulttuurikellarilla  työpajapäivän, jossa aiheina ovat mm. itäsuomalainen lauluperinne,  kansanlaulutyyli ja äänenmuodostus. Koulutusta järjestetään niin  kuorolaisille ja yksittäisille laulajille kuin myös kohdennettuna  kuoronjohtajille ja musiikinopettajille. 

Lauantain iltakonsertti on  yhteisöllinen tapahtuma, jossa esitellään itäisen kansanmusiikin eri  puolia niin kuorojen esittäminä omina kappaleina kuin yhteislauluina.  Mukana ovat festivaalille osallistuvien kuorojen lisäksi mm. Sirkka  Kosonen ja MeNaiset -yhtyeen jäseniä ja Savonlinnan Taidelukion  kansanmusiikkiyhtye TaKaMus, johtajanaan musiikin lehtori Sanna  Pirttisalo sekä yllätysvieraita.  

Sunnuntai alkaa aamuliturgialla Pyhien Sakariaan ja Elisabetin kirkossa  (ent. Pikkukirkko) ja Tuomiokirkossa kansanmusiikkimessulla, jossa  musiikista vastaa kirkko- ja kansanmuusikko Pia Rask. Iltapäivällä  saadaan maistiainen festivaalin tulevien vuosien tarjonnasta –  ortodoksisesta kirkkomusiikista, jonka työpajasta ja konsertista vastaa  Uspenie-kvartetti ortodoksinen kirkkomuusikko Varvara Merras-Häyrysen  johdolla. Uspenie-kvartetti on mukana myös aamuliturgiassa.  Festivaalin keskiössä on yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen, laulaminen  ja uuden oppiminen.

Liput: 10 € ovelta puoli tuntia ennen ja ennakkoon:

https://www.nettilippu.fi/fi/event/sch2023-1-2-2

Lisätietoja työpajoista ja niihin ilmoittautuminen Savonlinnan  kesäyliopiston sivulla:

https://savonlinnankesayliopisto.fi/events/itasuomalaisen-kansanmusiikin-ja-ortodoksisen-kirkkomusiikin-tyopajat-kuoronjohtajille-opettajille-ja-kuorolaisille/ 

Koko kuorofestivaalin ohjelma ja majoitustarjoukset  https://www.kuorofestivaali.fi/ 

Kuorofestivaalin järjestävät yhteistyössä Savonlinna-kuoro, Nova Records  Oy, Savonlinnan kesäyliopisto ja Savonlinnan Kulttuurikellari Ry.  

Muutokset mahdollisia.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page