top of page

la 14. lokak.

|

Katri Susitaival & työryhmä

Savonlinnan V kansanmusiikkipäivä

Savonlinnan syksyn iloisin kulttuuritapahtuma Savonlinnan kansanmusiikkipäivä on edennyt jo viidenteen tapahtumaansa. La 14.10 klo 13-23 Savonlinnan kulttuurikellarilla nähdään ja kuullaan kansantanssia, monenlaisia bändejä ja artisteja! Vapaa pääsy, käsiohjelma 15/10€ käteinen tai Mobile Pay

Takaisin etusivulle
Paluu
Savonlinnan V kansanmusiikkipäivä
Savonlinnan V kansanmusiikkipäivä

Paikka & aika

14. lokak. 2023 klo 13.00 – 23.00

Katri Susitaival & työryhmä, Savonlinnan Kulttuurikellari ry.

Tietoa tapahtumasta

Savonlinnan V kansanmusiikkipäivä

Savonlinnan syksyn iloisin kulttuuritapahtuma Savonlinnan kansanmusiikkipäivä on edennyt jo viidenteen tapahtumaansa. La 14.10 klo 13-23 Savonlinnan kulttuurikellarilla nähdään ja kuullaan kansantanssia, monenlaisia bändejä ja artisteja, lisäksi yleisö pääsee osallistumaan tanssitupaan ja yhteislauluun.

Aikataulu:

13.00 Nuorisoseura Motora tanssishow

14.00 Tanssitupa- tule mukaan tanssimaan Motoran kanssa!

15.30 Pelimannikonsertti - Harjukebox ukulelet, Pentti Ojajärvi, Taidelukion yhtyeet ym

16.45 Perriin tyssit ravintolassa

17.30 Luomuduo

18.45 Mankari ravintolassa

19.30 Celenka

20.30 Etnodisko

21.30 jamit ravintolassa

Tapahtumaan on vapaa pääsy, käsiohjelma 15/10€ käteinen tai MobilePay.

Tapahtumaa tukee Suomen kulttuurirahaston Etelä-Savon rahasto

Lisätietoja työryhmältä katri.susitaival@gmail.com

Nuorisoseura Motora Joensuusta. Motoran esitykset ponnistavat karjalaisesta tanssiperinteestä, eläen ja kehittyen tässä päivässä. Vauhdin hurmaa, lyyrisiä hetkiä ja tunteiden kirjoa. Tanssia rytmittää ja värittää kansanmusiikkiyhtye Rälläkkä.

Perriin Tyssit – Sirkka Kosonen ja Eila Hartikainen, laulavat siskokset Kerimäeltä.

”Tutustuimme kansanmusiikkiin jo ala-aste ikäisinä Anttolan Kyläpelimanneissa oltermanni Kaarlo Salmelan ohjauksessa. Kallen esimerkki johdatti meidät kansanmusiikin ammattilaisiksi. Musiikissamme kuuluu luonto, historia ja nykypäivä. Otamme vaikutteita sukulaisilta, naapureilta sekä kaukaisimmiltakin kansoilta iloa, leikkisyyttä ja välillä vakavuuttakaan unohtamatta.

Mankari on savonlinnalais-helsinkiläinen nykykansanmusiikkitrio, joka soittaa perinnesäveliä ja omia sävellyksiä raikkaalla otteella. Yhtyeessä soittavat Marianna Tuomainen ja Riikka Susitaival, viisikielinen viulu, ja Katri Susitaival, piano. Muusikot ovat pitkän linjan kansanmusiikin rakastajia, jotka nauttivat yhteissoitosta, hyvästä poljennosta ja ihanista biiseistä.

Luomuduo on kokkolalaissyntyinen viulu-kitara duo, joka soittaa uutta ja vanhaa kansanmusiikkia vankalla otteella ja perinteitä hipoen. Duossa soittavat Olli Sippola viulua ja Sakari Keipi kitaraa. Yhtye voitti kesällä 2022 Konsta Jylhä-kilpailun Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla mäntyharjulaisen pelimannin, Hassun-Pekon ohjelmistolla. Luomuduoa on sanottu tämän hetken tyylitaitoisimmaksi kansanmusiikkiyhtyeeksi.

Celenka on vuonna 2013 perustettu karjalaisista, slaavilaisista ja balkanilaisista musiikkiperinteistä inspiroitunut kokoonpano. Celenkan muodostaa kolme laulavaa ja soittavaa muusikkoa, joita yhdistää rakkaus ornamentteihin, sykähdyttäviin melodioihin ja vikkeliin tanssirytmeihin. Yhtyeen musiikki pohjautuu vanhoihin arkistotallenteisiin ja omiin sävellyksiin. Soittajat ovat Emmi Kujanpää, Jarkko Niemelä ja Eero Grundström.

Celenka julkaisi esikoisalbuminsa 2015 Suomessa ja 2016 Saksassa. Yhtyeen toinen, karjalaisia laulajanaisia esiin nostava Villoi varsa -albumi julkaistiin vuonna 2021 saksalaisella Nordic Notes -levymerkillä. Kansainvälisissä ja kotimaisissa musiikkimedioissa huippuarvioita saanut Villoi varsa -levy sai vuoden 2021 ETNO-EMMA -palkinnon, ja albumi valittiin vuoden 2021 parhaaksi kansanmusiikkijulkaisuksi Helsingin Sanomissa. Levy nousi myös arvostetulle World Music Charts Europe -listalle vuoden 2021 aikana.

Tapahtuman järjestää Katri Susitaival & työryhmä

Yhteistyössä Savonlinnan Kulttuurikellari ry

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page