top of page

la 22. tammik.

|

Tomi Salesvuo

Siirtyy toukokuulle: Tomi Salesvuo East Funk Attack

Siirretty koronan takia. Uusi ajankohta 14.5. Nothing´s Enough 2022 kiertue - alkuvuoden funkimmat menot Kulttuurikellarissa”!

Takaisin etusivulle
Palaa
Siirtyy toukokuulle: Tomi Salesvuo East Funk Attack
Siirtyy toukokuulle: Tomi Salesvuo East Funk Attack

Paikka & aika

22. tammik. 2022 klo 19.00

Tomi Salesvuo

Tietoa tapahtumasta

Taru Ratilainen, laulu

Ukko Heinonen, saksofoni ja huilu

Ilmari Aitoaho, koskettimet

Matias Kiiveri, kitara ja taustalaulu J

anne Kinnunen, basso 

Tomi Salesvuo, rummut ja taustalaulu

Liput 22 e / 18. e https://www.tiketti.fi/tomi-salesvuo-east-funk-attack-kulttuurikellari-savonlinna-lippuja/79181

Tomi Salesvuo East Funk Attack julkaisi kolmannen studioalbuminsa Nothing’s Enough alkuvuodesta 2021. Johtuen korona-ajan rajoitteista, mainion vastaanoton ja hehkuttavia arvioita keränneen albumin varsinaisia julkkarikeikkoja päästiin juhlimaan viiveellä vuoden lopulla. Rumpali Tomi Salesvuon liidaama, rockia ja funkia tihkuva East Funk Attack tempaa kuulijan uudella albumilla 70-luvun mielikuviin nykypäivän soundimaailmalla terästettynä eikä tätä kauemmaksi muovista pikatuotantoa pääse! Bändin ”Nothing´s Enough 2022” kiertue vie uutta suomalaista rytmimusiikkia jälleen myös Saksaan. Live-keikat soivat Savonlinnan Kulttuurikellarin ja muiden kotimaan keikkapaikkojen lisäksi mm. Kölnissä, Düsseldorfissa, Dresdenissä ja Berliinissä.

Salesvuon kolmannella funk-albumilla vierailevat mm. trumpetisti Verneri Pohjola sekä rumpalit Anssi Nykänen ja Mikko Kaakkuriniemi. Nothing’s Enough vie East Funk Attackin ilmaisua väkevämpään ja aiempaa melodisempaan sävelmaailmaan. Kappaleiden teemoina esiintyvät aina ajattomat, rakkaus ja ystävyys, yhteenkuuluvuudet ja erot. Funk-musiikin perinteitä jatkaen Julia Vuorisen ja Tomi Salesvuon tarinat kertovat myös periksiantamattomasta uhosta ja kevytjalkaisesta bailauksesta - päihdeaineiden houkutuksia kaihtamatta!

Kotimaamme arvostetuimpiin ja monipuolisimpiin rumpaleihin lukeutuva Tomi Salesvuo kertoo levystä seuraavaa: “Uuden levyn julkaiseminen tuntui koronan aikanakin lopulta oikealta päätökseltä. Olemme odottaneet jo tietysti kärsimättömänä sitä hetkeä, kun keikoille taas tilanteen tasaantuessa pääsee ja saamme kohdata vanhojen ja uusien diggareiden reaktiot uuden levyn materiaalin kanssa ensi kertaa. Ja minkä vastaanoton livenä olemmekaan saaneet! Palaute on ollut yhtä hehkutusta ja on todella siistiä kun ihmisiä pääsee taas livenä tapaamaan”.

East Funk Attack -bändin kiihkeää tulkintaa on kuvailtu mm. kuin Red Hot Chili Peppers löisi kättä Soul-dynamo, laulajatar Janelle Monáen kanssa. Bändin raikas ja avoin soundi on kuultavissa erittäin positiivisesti uudella materiaalilla sekä live-keikoilla – niin yhtyeen heittäytyvässä tulkinnassa kuin Salesvuon kompakteissa ja tarttuvissa sävellyksissäkin! Sävellysten tiukasti rockaavat tunnelmat pohjaavat vahvasti hypnoottisiin riffeihin ja tarttuviin melodioihin, joiden päällä Taru Ratilaisen lumoavan laulun tarinat korostavat maagista musiikin mukaansa tempaavaa ja parantavaa voimaa!

”Hävyttömän tarttuvaa ja mukavaa kuunneltavaa! Nothing’s Enough on  lämminhenkinen, leikittelevä ja luova kokonaisuus, josta ei puutu inspiraatiota. Albumilta löytyy kappaleita moneen mielentilaan, mutta

niitä kaikkia yhdistävät luontevuus ja jämäkkä ammattitaitoisuus.  Siirtymät melankolisesta balladista aina riehakkaaseen progeilotteluun ovat luontevia, eikä levyä kuunnellessa malta olla paikallaan. TSEFA:n kolmas albumi on onnistunut, joka saa mielen heräämään horroksesta ja katseen hapuilemaan kesää kohti."

9/10  Aleksi Parkkonen (Kaaoszine)

”Funkrockin ja soulin kanssa flirttailevan Nothing´s Enoughin keinuvuus kiteytyy nimikkobiisissä, joka ei jätä groovailun paikkoja käyttämättä. Trumpetisti Verneri Pohjola tukee bändin visioita irtonaisin ottein”

4/5 Juha Seitz (Ilkka-Pohjalainen)

”Nothing´s Enough on riemukkaidenmenoraitojen ja sielukkaiden suvantojen juhlaa, jolla etenkin Taru Ratilainen saa esitellä repertuaariaan, eikä mikään kurotus vaikuta olevan naiselle liikaa. Monet sanovat ettei valkoinen mies, tai nainen, pysty funkkaamaanuskottavasti vielä tänä päivänäkään. Tarjoan vastineeksi Nothing´s Enough -albumia, jolla 20-luvun soundi sulauttaa yhteen kaikkea sitten Woodstockin päivien”

4/5 Mika Roth (Desibeli)

"As if 'the sky is the limit'...! Nothing is enough. The main thing is that the funk machine is rolling. With their third longplayer "Nothing's Enough", finished more than a year ago, the Finnish funk rockers of East Funk Attack around drummer Tomi Salesvuo now reach for the funk stars again with their own material. The rhythm machine is at least as well oiled as the vocal chords of singer Taru Ratilainen”

5/5 Claus Mörtl (Westzeit)

SPOTIFY: https://open.spotify.com/artist/06ktdP1T4RDulcVF2z4SyZ?si=28lqq1ACR2e

YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/TomiSalesvuoEastFunkAttack

Showtime klo 19:00, ovet klo 18:00

Valokuva: Lasse Parkkila

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page