top of page

la 07. tammik.

|

Suruton Festivaali

Suruton Festivaali – Argentiinalaisen tangon ilta

Trio Tanguango: Susanna Mieskonen-Makkonen (viulu), Kirsi Laamanen (harmonikka), Maija Teikari (piano).

Takaisin etusivulle
Palaa
Suruton Festivaali – Argentiinalaisen tangon ilta
Suruton Festivaali – Argentiinalaisen tangon ilta

Paikka & aika

07. tammik. 2023 klo 19.00

Suruton Festivaali

Tietoa tapahtumasta

Varaslähtö Trio Tanguangon 10-vuotisjuhlavuoteen ja Olavin Jazzin kevätkauden avaus! Suomen johtaviin tango nuevon yhtyeisiin kuuluva trio täyttää 10 vuotta maaliskuussa 2023. Konsertin ohjelmassa on mm. Carlos Gardelin ja Astor Piazzollan tangoja trion albumeilta Tanguango (2015) ja Hotel tango (2017) sekä uuden maaliskuussa 2023 julkaistavan albumin materiaalia.

Ástor Piazzolla – argentiinalainen säveltäjä ja bandoneonisti, jonka syntymästä tuli viime vuonna kuluneeksi 100 vuotta – mullisti tangomusiikin yhdistämällä perinteiseen argentiinalaiseen tangoon elementtejä taidemusiikista ja jazzista. Uutta tyyliä alettiin kutsua tango nuevoksi.

Argentiinalaisen tangon ilta-konsertissa esiintyvän savonlinnalaisen Trio Tanguangon ohjelmistoon kuuluu etenkin Ástor Piazzollan tuotanto ja tango nuevo, mutta myös perinteisempi argentiinalainen tango ja uudet raikkaat sovitukset suomi-tangoista. Trio Tanguangon muodostavat pitkän linjan ammattimuusikot Susanna Mieskonen-Makkonen, Kirsi Laamanen ja Maija Teikari. Trio on esiintynyt vuodesta 2013 mm. useilla eri festivaaleilla niin kotimaassa kuin eri puolilla Eurooppaa, mm. Berliinissä ja Dresdenissä Saksassa, Budapestissä Unkarissa sekä Tbilisissä Georgiassa ja Petroskoissa Venäjällä. Trion solisteina ovat esiintyneet mm. Martin Alvarado, Juha Kotilainen, Päivi Pylvänäinen ja Maiju Vaahtoluoto.

Trio Tanguango on julkaissut vuosina 2015 ja 2017 albumit "Tanguango" ja "Hotel Tango", joista "Hotel Tango" -albumilla trion solistina laulaa baritoni Juha Kotilainen. Äänitteet on otettu hyvin vastaan niin kriitikoiden kuin laajemman yleisön keskuudessa. Ne ovat saanut kiitettävästi soittoaikaa genrerajat ylittäen – sama yksittäinen kappale on soinut niin klassiseen-, kuin etno-, jazz- ja iskelmämusiikkiin erikoistuneilla radiokanavilla. 

Suomen Itsenäisyyspäivänä 6.12.2020 Trio Tanguango esiintyi Suomen Buenos Airesin suurlähetystön pyynnöstä virtuaalisesti toteutetussa omassa konsertissaan, joka näytettiin Etelä-Amerikan kolmessa tangomaassa – Argentiina, Paraguay ja Uruguya. Trion sovituksista ja levytuotannoista vastaa Nova Records Oy:n Matti Makkonen.

Kesto noin 2 tuntia (sis. väliaika).

Liput: 20/18 € https://www.nettilippu.fi/fi/event/oj_2023-1-2-2  ja ovelta puoli tuntia ennen konserttia.

Trio Tanguango Facebookissa: https://it-it.facebook.com/triotanguango/

Trio Tanguangon musiikkivideot:

https://youtu.be/mZ53Mi3HgO0 (Tanguísimo)

https://www.youtube.com/watch?v=qomiI7B04FI (Tango del Ángel)

www.youtube.com/watch?v=0oXkA4dXHcg (Contrabajeando)

Tapahtuman järjestää Suruton Festivaali / Nova Records Oy, Olavin Jazz ry. Yhteistyössä: Savonlinnan Kulttuurikellari ry.

Kuva: Seija Tikka

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page