top of page

ti 25. kesäk.

|

The Mystic Revelation of Teppo Repo

The Mystic Revelation of Teppo Repo

Uusi The Mystic Revelation of Teppo Repo albumi "Ikivihreät" sai alkunsa eräällä Savon reissulla kesällä muutama vuosi sitten. Ikivihreät sisältää iskelmiä, itäisiä klassikoita, kansansävelmiä ja kotiseutulauluja. Klo 19:00, liput 12/15€ ovelta.

Takaisin etusivulle
Paluu
The Mystic Revelation of Teppo Repo
The Mystic Revelation of Teppo Repo

Paikka & aika

25. kesäk. 2024 klo 19.00 – 21.00

The Mystic Revelation of Teppo Repo, Savonlinnan Kulttuurikellari ry.

Tietoa tapahtumasta

Uusi The Mystic Revelation of Teppo Repo albumi "Ikivihreät" sai alkunsa eräällä Savon reissulla kesällä muutama vuosi sitten. Keikan jälkeen yhtye yöpyi laavulla rannassa ja illan pimetessä leirinuotiolla alkoi jamit. Unohtumaton ilta, Kallavesj ja Soittajapaimen olivat sinä iltana soitossa ja ensimmäisiä lainasävelmiä, joista syntyi idea äänittää albumillinen jonnekin syvälle sielunmaisemaan kirjoitettuja ja sydämessä väriseviä sävelmiä. Kappaleet tallennettiin raakana, omalla ja rehellisellä The Mystic Revelation of Teppo Repo soundilla ja instrumentaatiolla. Hirsisoitin, puuhuilut ja kontrabasso luovat omanlaisensa äänimaailman ja tunnelman. Ikivihreät sisältää iskelmiä, itäisiä klassikoita, kansansävelmiä ja kotiseutulauluja. Esimerkiksi Satumaa, Valkoakaasiat ja Kuolleet lehdet saavat uudenlaisen käsittelyn. Levy huokuu lämpöä, kaihoa ja rauhaa.

The Mystic Revelation of Teppo Repo perustettiin kymmenen vuotta sitten kun Otto Eskelinen ja Eero Tikkanen alkoivat versioida Inkeriläisen paimensoittaja Teppo Revon sävelmiä. Pian mukaan rumpukonetta korvaamaan liittyi Arwi Lind. Kymmenen vuoden aikana trion sointi on kulkenut monia polkuja mennen yhä arkaaisemmaksi. Yhtyeen musiikissa kuuluvat luonto ja sen henki, suomalais-ugrilaiset perinteet, jazz ja kansanmusiikki. Instrumentteihin kuuluvat erilaiset itse rakennetut ja erikoiset soittimet, kuten diatoniset puuhuilut, Teodor “Teppo” Revon rakentama paimensoittu, mongolialainen topshuur- kielisoitin, Paavo Eskelisen rakentama ainutlaatuinen hirsisoitin sekä erilaiset puukalikat. TMROTR on tehnyt erilaisia luontokonsertteja, joista jokavuotiseksi perinteeksi on muodostunut Mustavuoren luola-ilta elokuussa. Ikivihreät on trion seitsemäs albumi, jonka on julkaissut Savonlinnassa perustettu Helmi Levyt levy-yhtiö.

Soitto alkaa klo 19:00. Liput 12/15€ puoli tuntia ennen ovelta!

Otto Eskelinen - Paimensoittu, shakuhachi, huilut, saksofoni, syntetisaattorit, äänitys ja miksaus

Eero Tikkanen - Kontrabasso, topshuur, mandoliini, piano

Arwi Lind - Hirsisoitin ja muut lyömäsoittimet, saha

Tapahtuman järjestää The Mystic Revelation of Teppo Repo

Yhteistyössä Savonlinnan Kulttuurikellari ry.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page