top of page

su 14. heinäk.

|

ESMO ry

Topelius Nyt! -satuooppera

Topelius Nyt! juhlii mielikuvituksen rajattomuutta.

Registration is Closed
See other events
Topelius Nyt! -satuooppera
Topelius Nyt! -satuooppera

Paikka & aika

14. heinäk. 2019 klo 14.00 – 15.00

ESMO ry

Tietoa tapahtumasta

Topelius nyt! –satuooppera on teos, jossa niin tekijät kuin kuulijat palaavat lapsuudesta tuttuihin satuihin uudelleen. Samaan aikaan teos tuo nuoremmalle sukupolvelle nuo tarinat tutuiksi raikkaalla tavalla, ylläpitäen suomalaista kulttuuriperintöä.

Teoksessa käsitellään satujen teemoja musiikin ja teatterin keinoin sekä tarkastellaan niitä tämän päivän lasten ja nuorten kokemusmaailmasta käsin. Topeliuksen satujen lisäksi esityksen leikkisän ja värikkään maailman rakentavat Savonlinnalaisille tutun Mika Siekkisen musiikki, jonka kanssa oopperaklassikoiden sävelmät luovat toisiaan täydentävän kokonaisuuden.

Pääteemoiksi nousevat erilaisuus ja sen arvostaminen, ihmisen suhde luontoon sekä ulkoisen ja sisäisen kauneuden välinen ristiriita. Topelius Nyt! juhlii mielikuvituksen rajattomuutta.

Teoksen aiheet soveltuvat kaikille yli 5- vuotiaille kulttuuriin tai uskontokantaan katsomatta. Hulvattoman tekstin Topeliuksen satujen innoittamina ovat kirjoittaneet teoksen ohjaaja Lija Fischer sekä laulajat, Kangasniemeltä lähtöisin oleva Mari Karjalainen ja Rantasalmelta lähtöisin oleva Joonas Asikainen, jotka myös esiintyvät teoksen erirooleissa. Pianistisesta virtuoositeetista vastaa Savonlinnasta kotoisin oleva Jenna Ristilä. Teoksen visuaalisesta ilmeestä sukkia myöten on vastannut Veera-Maija Murtola.

Liput 15 / 10 e, alennus ennakkoon www.nettilippu.fi

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page